top of page

Mannenpraat

Bijgewerkt op: 20 mrt.

11. Hoe gaat het nu echt met mij?Het was volgens mij begin jaren 2000 toen ik de eerste keer bewust stil stond bij wat er werkelijk was. Voorheen leefde ik op de automatische piloot van de ene afleiding naar de andere. Lastige gevoelens wegduwen en ze rijkelijk overvloeien met toen nog alcohol of nicotine. En als dat niet werkte projecteerde ( en nog soms) ik mijn slecht voelen op iemand anders zodat ik er "vanaf" was.


Gek he... hoe je zolang iets doet dat eigenlijk niet werkt of in mijn geval het onbehagen, mijn slecht voelen nog groter maakte op lange termijn. Tot dat ene punt. Het punt van " creatieve hulpeloosheid" waarbij je bijna alle vermijdende strategieën hebt gehad en het existentieel gevoel van leegte , innerlijk pijn je aankijkt en je voelt dat wegkijken niet langer kan.


"Hoe is het nu werkelijk met me in dit moment?"

Dit momentum van diep weten dat er geen omweg meer is. Niet anders kunnen dan het aan te gaan door het te voelen zoals het werkelijk is. Er terug contact mee gaan maken vanuit zelfliefde en niet langer vanuit vermijdende zelfkritiek. Het toe te laten hoe het werkelijk voelt gaat makkelijker in het bijzijn van een andere milde mens , man. Na zoveel momenten van innerlijk "sterven" maar ook telkens terug "geboren" worden. Voelt het telkens weer alsof er een deel van mezelf terug zijn plek in neemt , terug thuiskomt waar het hoort.


De aard van wie ik ben is nog steeds eerder naar buiten gericht , creëren en blik op de toekomst. Toch leerde ik ondertussen meer en meer dagelijks contact te maken met mezelf en te vertragen vanuit eigenliefde. Als een vader en een moeder zorg te dragen voor deze schaduwkant. Het gekwetste innerlijk kind in mijzelf. Met vallen en opstaan bewust kiezen om ruimte te maken voor mezelf en wat er gevoeld wil worden vraagt oefening, tijd en een milde houding.


Dagelijks bewust worden van mijn lichaam en de spanningen die ik meedraag ervaar ik als een essentiële sleutel om inzicht en voeling te krijgen met de triggers in mijn leven.


Het woord schaduwkant zou kunnen insinueren dat het de slechte delen van ons mens zijn. Wel het tegenovergestelde is waar. Het zijn die delen die we vaak in onze kindertijd hebben achter gelaten, omdat het niet veilig was hebben we het contact verbroken met dit stukje voelen en zijn we in ons hoofd gaan wonen. Schaamte , boosheid , angst om achter gelaten te worden door volwassene waar we als kind afhankelijk van waren.


Dus de volgende keer als jij net zoals ik wel eens getriggerd wordt en je lichaam spant zich op of je begint te oordelen over jezelf of je lijkt even de grond onder je voeten niet meer te voelen.


" Wat heeft dit deel hier en nu nodig van mij als volwassen man?"


Durf dan even ruimte te maken voor wat er werkelijk is.

Fijn zal het niet voelen ,maar wellicht dient zich ook bij jou een deeltje aan dat terug wil thuiskomen in jezelf.

Steeds heler, steeds meer in contact met wie je werkelijk bent.

Het licht en de schaduw.


De man die volwassen is.


Je hebt het lang genoeg alleen gedaan....

Laat ons het samen doen!


Boek nu hieronder een gratis kennismakingswandeling met een puur natuur mannencoach.


Bijgewerkt op: 1 nov. 2022

Een blog over moedige mannen die de innerlijke reis van hun leven aangaan. Klaar zijn om te groeien in het verhaal dat ze al zo lang in de schaduw meedragen. www.expeditie-m.be dat is samen duurzaam ontwikkelen in bewust man zijn. Na het lezen van deze blog ook zin in een gratis kennismakingswandeling?


Klik dan onderaan even door!!!


"De kracht van Hans , zit hem in de voelbaarheid van zijn eigen proces." Het inspireert en geeft me veel vertrouwen in de expeditie die ik begonnen ben."


1. Jij bent klaar voor het grote verhaal


Als zoekende man ging je waarschijnlijk al eens op zoek naar hulpbronnen zoals een boek over mindset of doorliep je al eens een coaching traject of misschien zelfs gesprekstherapie. Ondanks alles voel je diep vanbinnen dat er een patroon is dat vaak terugkomt. Zijn er thema's die je vaak liever in de schaduw houdt. De pijn van jouw "blauwe plekken" is vaak voelbaar in meer intiemere relaties. Je loopt al lange tijd met schaamte en schuldgevoelens rond en het voelt alsof je in cirkeltjes draait.


Als mannencoach sta ik zeer goed in contact met mijn eigen innerlijke wereld en weet ik als geen ander hoe destructief en energievretend jouw typisch mannelijke innerlijke dialoog kan zijn. Wat mannen dan ook vaak terug geven in sessies is dat ze het gevoel hebben dat alles er mag zijn tussen ons. De kracht van mijn langdurig persoonlijk ontwikkelingsproces ervaren mannen als erg verbindend. Daarnaast raak ik vaak diep iets aan waar mannen vaak nog geen taal voor ontwikkeld hebben. Hierdoor voelen mannen zich snel gezien in de essentie van wie ze zijn. Wanneer er genoeg veiligheid is , openen mannen zich en zijn ze klaar voor het grotere verhaal. Tonen ze de moed om kwetsbaar hulp te vragen en ontvouwt het proces zich stap na stap.Wanneer je met www.expeditie-m.be op expeditie vertrekt richting de man die jij werkelijk bent. Ontwikkel je gaandeweg een innerlijk kompas dat jij kan gaan toepassen in je leven. Een man in balans is zich bewust van zijn licht en zijn schaduwkant. Toont de moed om uit zijn comfortzone te gaan en handelt vanuit dienstbaarheid aan de wereld waarin hij leeft.


Je start altijd individueel met een intensief groeitraject om later eventueel door te groeien naar een diep transformerende groepsexpeditie waar je met andere mannen nog meer in de diepte zal doorgroeien en integreren als bewuste man.


Het resultaat van je eerste expeditie M

- Gegroeide eigenwaarde

- Meer flow in je leven

- Dieper bewustzijn over wie jij werkelijk bent als man

- Emotioneel meer verbonden met anderen

- Meer innerlijk rust

- loskomen van hardnekkige patronen in relatie met anderen

- Jezelf en je behoeftes werkelijk op de eerste plaats kunnen zetten


Je eerste expeditie M is een mooie blend van natuur - vuur - ademwerk - opstellingswerk - lichaamsgerichte coaching en enkele diep transformerende ervaringen die je enkel bij Expeditie M kan vinden.


Zin om gratis kennis te maken met een authentieke mannencoach?Bijgewerkt op: 25 okt. 2022

Een vriend is iemand die er voor je is in goede en slechte tijden.

Een mannencoach luistert altijd vanuit jouw hoogste potentieel , ook al zie je zelf niet altijd meer helder wat dat dan is.


Een vriend gaat met jou overal heen en valt samen met al die andere relaties van jou.


Een mannencoach staat vrij van alles wat je tot hiertoe opgebouwd hebt en is getraind om een veilige en verbonden coachrelatie met specifiek mannen op te bouwen.


Een vriend kan tips en advies geven.

Een mannencoach is een man die in mijn geval de afgelopen 15 jaar enorm veel tijd en ruimte gemaakt heeft voor zijn eigen ontwikkelingsproces als man.

Stevig opgeleid is als systemische en integrale coach voor mannen.

Daarnaast mannen zowel 1 op 1 als in groep omhult met wat zij nodig hebben richting die inspirerende man die in balans is met wie hij diep vanbinnen werkelijk is.


Herken jij jezelf in één van volgende thema's?

Je hebt een moeilijke relatie met je baas op het werk.

Je piekert vaak over wat jij als falen ervaart als man.

"Andere mannen hebben het mooi voor mekaar. Maar ik rommel maar wat aan."

Je loopt al lang met erg veel spanning in je lijf rond en dit frustreert je.

De opvoeding van je kinderen en/of pluskinderen verloopt moeilijk.

Je relatie vraagt veel energie.

Of ben je klaar om het eens gaan te hebben over het verhaal voor al deze verhalen?

Het verhaal waar het voor jou werkelijk over mag gaan....


Wil jij als man graag eens GRATIS kennismaken met een mannenwerker , coach en procesbegeleider?


Klik dan even door en dan plannen we samen een bijzondere GRATIS KENNISMAKINGS WANDELING in de Kempische natuur.Mijn naam is Hans Haepers coach , trainer en procesbegeleider bij

www.expeditie-m.be

#expeditiem


Met welke vraag zou ik jou mogen helpen?


Samen duurzaam ontwikkelen in bewust man zijn.


Hopelijk tot snel.


AHO!


Hans
bottom of page